Nieuws

Home > Nieuws

You are Beau-tea-ful!

02 mei 2018

Onze mooie vrouwen hebben een prachtig product gemaakt voor flessenwerk.
Beau-tea-ful- light! Een pot met (h)eerlijke thee, en als de thee op is, hou je een prachtig canvas lichtje over. Mooi in alle opzichten dus!

 

Werk aan de winkel

30 maart 2018

Een nieuwe industriële machine is aangeschaft! Hiermee kunnen we meer opdrachten aan. En dat is mooi, want het werk groeit! Op dit moment werken we aan meerdere orders. Werk aan de winkel dus. En werk = hoop! Dus we hopen op een ‘hoop’ werk, ook voor in de toekomst!

 

2017 - Stil aan de overkant

31 december 2017

2017 hebben we gebruikt om HopeMade een goed fundament te geven. Achter de schermen werd volop gewerkt maar ‘aan de voorkant’ was er even geen nieuws te melden.

Vrouwen voor vrouwenreis

11 mei 2017

'Onze' Gerdien kreeg in Mushqeta bezoek van 27 vrouwen uit Nederland. Ze kregen een kijkje in het werk van HopeMade en zijn allemaal een klein beetje ambassadeur geworden ;) 

En dan is ook 2016 bijna voorbij!

01 december 2016

Het is inmiddels december, dus bijna weer een jaar voorbij. En wat voor een jaar! We kunnen terugblikken op een productief jaar! Met name op de achtergrond is hard gewerkt aan de nodige werkgelegenheid. In Albanië kunnen steeds meer vrouwen, die het hard nodig hebben, deelnemen aan ons project. HopeMade heeft veel werk mogen uitvoeren voor verschillende bedrijven, wat betekent dat we opdrachten gegund krijgen voor het produceren op een wat grotere schaal. Deze opdrachten variëren van enkele tientallen tot duizenden exemplaren van uiteenlopende producten. Het gegeven dat wij deze opdrachten hebben mogen uitvoeren heeft geresulteerd in wat meer stabiliteit en continuiteit voor HopeMade. Er staat ons nu een drukke maand te wachten. Vanaf januari zullen we weer regelmatig updates plaatsen over het reilen en zeilen van HopeMade.

Naaicursus

14 juni 2016

De naaicursus van hopemade wordt druk bezocht. Een hoop gezelligheid maar er wordt veel geleerd. Verschillende vrouwen hebben inmiddels een vaste baan gevonden doordat ze onze naaicursus succesvol hebben afgerond. 

Winterfair 2015 | Een groot succes!

24 november 2015

Wow, wow, wow! Wát een opkomst. Vanaf de opening om 10.00 uur tot aan sluitingstijd hebben we non-stop vrienden, familie, buren en onbekende voorbijgangers over de vloer gehad. Met als resultaat een een hele goede omzet! Dit heeft al onze verwachtingen overtroffen, dus namens het hele team duizend maal dank voor uw komst.

Wij hebben dit niet kunnen doen zonder hulp van heel veel mensen. Daarom willen we bij deze graag de iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen hartelijk danken.

Er is ons meerdere malen gevraagd of we volgend jaar weer een Winterfair organiseren. Na alle enthousiaste reacties en dit resultaat kunnen we bijna niet anders. Like onze facebook pagina om op de hoogte te blijven van alle aankomende evenementen.

PPBoxZorg

10 november 2015

We zijn blij om te kunnen melden dat er een nieuw samenwerkingsverband is aangegaan tussen PPBoxZorg en HopeMade.

De Praktische Palliatieve Box (PPBOX) is dé box die de praktische hulp omvat op het gebied van palliatieve zorg. Gefocust op comfort voor de zieke en steun aan mantelzorgers en zorgprofessionals, is de PPBOX speciaal samengesteld als hulpmiddel in de laatste levensfase.

De samenwerking met PPBOXZorg biedt meer hoop en perspectief aan kansarme vrouwen in Albanië. De geurabsorberende zakjes in de PPBOX-en worden namelijk gemaakt door onze Albanese vrouwen. Zij krijgen hiervoor een eerlijke prijs, wat veel betekent voor vrouwen die vaak worden uitgebuit. Naast financiële houvast, geeft het de vrouwen ook eigenwaarde dat ze opdrachten van zakenpartners in Nederland krijgen.

Meer weten over PPBoxZorg >>

We zijn jarig!

04 november 2015

Vorig jaar, november 2014, zijn we officieel van start gegaan met stichting HopeMade. Nu dus 1 jaar verder! Jarig! En dat betekent dat we een feestje geven... Een feestje met cadeautjes! Dit feestje wordt 21 november tussen 10.00 en 17.00 uur gevierd op het Kaapsebos, nr 8, in Maasdijk. De haard staat aan, er is warme chocolademelk met wat lekkers, en.... er zijn cadeautjes!

· Hip Flessenwerk!
· Stoere kussens
· Handgemaakte jute tassen
· Handgehaakte interieuraccessoires
· Leuke (kerst)kaarten
· Trendy plants & pots
· Schoencadeautjes
· Sprankelende kerstdecoraties
· Sample sale fairtrade producten
· Lekkernijen van lokale winkeliers
· Vers gemaakte soep
· ... en nog veel meer!

Heel veel cadeautjes dus! Dé kans om originele decembercadeaus te scoren of een mooi en uniek accessoire voor jezelf aan te schaffen. Kom je ook?

Kraamcadeautje?

07 juli 2015

Daar zijn ze dan! Deze superleuke flessensets voor in de babykamer. Ken je dat? De hele babykamer ziet er superleuk uit, alleen op de commode staat een scala aan flesjes verzorgingsproducten voor jouw baby. Met deze flessenlijn, kun je alles bundelen in eenzelfde stijl. Dit toffe cadeau, voor jezelf of om een ander blij mee te maken, is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop voor maar € 15,-. Bestel direct >>

Moeders riskeren hun leven voor nog geen 10 cent per uur

12 mei 2015

Onze collega Gerdien woont in Albanië en zet zich terplaatse keihard in om HopeMade te laten slagen. Gerdien leidt - samen met de Albanese en zeer kundige Zana - vrouwen op om productie t.b.v. het HopeMade assortiment te kunnen gaan draaien. Hiermee genereren de vrouwen een inkomen om hun gezin te kunnen onderhouden. Noodzaak voor ze, want tot nu toe leven zij onder enorme armoedige omstandigheden.

In korte tijd zijn er al heel veel mooie resultaten geboekt, en de eerste producten die bij haar vandaan komen liggen zelfs al in de winkel, o.a. Koffie & Zo Delft

Gerdien heeft een heel aangrijpende tekst geschreven over de makers. Klik hier om het te lezen.

Koffie!!

05 mei 2015

Deze week is er een toffe nieuwe winkel geopend in Delft: Koffie & Zo Delft. Een aanwinst voor de stad! En wat wij van HopeMade dan weer heel leuk vinden, is dat Dennis en Katja Rompelman, de enthousiaste eigenaren van deze winkel, onze spullen in hun assortiment opnemen. Dennis en Katja, heel veel succes met de start! Wij komen snel op de Koffie (& Zo)!

ISW bedankt!

31 maart 2015

Wij zijn blij! HopeMade werd namelijk door de leerlingen van het ISW geselecteerd als het goede doel voor de jaarlijks terugkerende actiedag. En dat heeft geresulteerd in een opbrengst van maar liefst € 1.560,-. Dit bedrag komt volledig ten goede aan HopeMade.

Op de ISW-vestiging aan de Irenestraat in Poeldijk liepen er woensdag 25 maart trendy modellen over de catwalk tijdens een high-fashion modeshow! Zowel gloednieuwe als tweedehandskleding werd geshowd. De kleding werd vervolgens te koop aangeboden. Deze verkoop is dus een groot succes geworden!

Wij zijn erg blij met ISW, de enthousiaste leerlingen en de winkeliers die de kleding hebben gesponsord (LEF en Lilian Fashion uit Wateringen). Onder andere dankzij de steun van ISW is het mogelijk om het project voort te zetten.

Een nieuwe productieplaats!

10 maart 2015

Deze week zijn we van start gegaan met het produceren van een nieuwe HopeMade lijn. Deze productie wordt uitgevoerd in een werkplaats in het gebied Musqeta in Albanië. Onder de liefdevolle leiding van Gerdien Blom worden er kansen gecreëerd voor de armsten van dit gebied. Op dit moment worden er vrouwen opgeleid om met een naaimachine te werken, om daar vervolgens mooie en hippe accessoires mee te maken. De vrouwen zijn razend enthousiast en gaan vakkundig en gedreven te werk. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling! 

HopeMade in Albanië

20 januari 2015

Deze week is HopeMade in Albanië, daar waar onze producenten wonen en leven! We hebben een overvol programma:

  • Dinsdag gaan wij naar het project van Gerdien en haar man Maarten, een Nederlands stel dat bergen werk verzet om het de mensen een stukje aangenamer te maken. Gerdien gaat binnenkort volop met de productie voor HopeMade aan de slag. Mede dankzij haar kunnen er nog meer vrouwen aan het werk.
  • Woensdag gaan we naar Seed of Hope, de plaats waar veel van onze producten gemaakt worden. We kijken er heel erg naar uit om iedereen te zien en te spreken, een jaar na de start van HopeMade.
  • Donderdag en vrijdag gaan we ons oriënteren op mogelijke nieuwe productieplaatsen. We gaan in gesprek met mensen die met ons samen willen werken met als doel werkgelegenheid creëren op plaatsen waar het enorm hard nodig is.

We gaan een veelbewogen en inspirerende week tegemoet!

2015: een nieuw jaar met heel veel plannen!

04 januari 2015

2014... het eerste levensjaar van HopeMade. Een jaar waarin een idee werkelijkheid werd. En het is echt! Het staat! Het fundament is gelegd! En daardoor hebben onze producenten in Albanië een klein beetje meer zekerheid en inkomsten.
Lieve klanten, vrienden, familie en volgers, wij willen jullie heeeeeeel erg bedanken voor jullie steun, aankopen en jullie positieve reacties, dat motiveert ons gigantisch!

2015...een nieuw jaar, een jaar om HopeMade te laten groeien, zodat nog meer mensen kunnen werken met als doel dat zij een betere toekomst krijgen. We hebben veel ideeën op de plank liggen om uit te werken zodat we dit kunnen realiseren. Wij gaan ervoor!

Sint en alvast een beetje kerst...

04 december 2014

Morgen is het 5 december en dus groot feest! HopeMade is ook behoorlijk in de stemming want we hebben al heel wat Sinterklaaskadootjes mogen inpakken en versturen! Op ons kantoor is het suikergoed en marsepein ook goed vertegenwoordigd dus na deze gezellige maand hebben we waarschijnlijk een groter pand nodig ;). Ok, in ieder geval een grotere stoel...

Maar met onze mond vol pepernoten verzetten we ook alvast wat 'kerst-werk', want we mogen maar liefs 150 pakketen samenstellen voor kerst-relatiegeschenken, te gek toch!?

Dat betekent weer 150 huizen die strakjes nét even leuker, mooier, gezellliger worden (en misschien wel in waarde stijgen..) omdat er een prachtig HopeMade accessoire staat! Het betekent eveneens dat er 4 Albanese gezinnen de hele maand december te eten hebben! Als dat geen mooie kerstgedachte is!?

Hij komt...hij komt! Die lieve goede Sint!

03 december 2014

Zo leuk! Die lieve goede Sint heeft onze webshop gevonden, en met succes, want hij heeft er ook nog eens veel cadeautjes gekocht! En dat terwijl we nog maar net begonnen zijn. We kunnen dankzij Sinterklaas veel mensen blij maken met de cadeautjes die via onze webshop door hem en zijn pieten werden besteld. Wij danken u Sinterklaasje, want dankzij u hebben de mensen in Albanië weer werk en dus ook een inkomen. Hoop op een betere toekomst dus. En zo vieren we toch ook een beetje Sinterklaas in Albanië.

Intratuin Fair 2014

17 november 2014

Deze week staat bij ons in het teken van de Intratuin Fair 2014. Wij zijn erbij, met onze kraam vol met mooie producten! Laat je betoveren op een speciale kerstavond, 19 november 2014. Op deze avond is Intratuin 's-Gravenzande dé plek om samen met je vriendin, moeder of zus inspiratie op te doen voor jouw kerstinterieur. En natuurlijk hebben wij ook heel veel leuke Sinterklaascadeautjes in ons assortiment.

Wij zijn blij!

03 november 2014

Wij zijn blij! Blij, omdat we een hele goede start hebben gemaakt het afgelopen weekend tijdens de wintersfeerdagen bij De Plataan. Het was spannend: vinden de mensen de producten die we hebben laten maken wel mooi? Doen we het wel goed? Gezonde spanning heet dat. Maar....het was top!!! We kijken terug op 3 heel succesvolle dagen! We hebben zoveel verkocht! Wat hebben we leuke reacties gehad! Het begin is er. En dat betekent dat de vrouwen in Albanië - diegenen waar we het allemaal voor doen - kunnen doorgaan met haken. We hebben werk voor ze! Morgen plaatsen wij weer een nieuwe bestelling bij ze. En dat is nu net ons doel: werkgelegenheid creëren voor mensen die het heel hard nodig hebben. Mensen, allemaal bedankt! Dankzij jullie - door de aankoop van onze producten - krijgen de Albanese vrouwen een eerlijke kans! Zie ook onze webshop

We gaan beginnen! Kom je kijken?

29 oktober 2014

Jaaaa! Het is zo ver! We gaan beginnen! Na een jaar lang hard werken zowel in Albanië als in Nederland, gaat het nu toch echt gebeuren. We hebben hier lang naar uitgekeken. Op dit moment staan er in ons 'magazijn' een heleboel dozen met superleuke interieuraccessoires die zijn gemaakt bij Seed of Hope in Albanië door hele lieve vrouwen die heel hard een inkomen nodig hebben. We beginnen met een basisassortiment welke bestaat uit onder andere gehaakte onderzetters, flessenhoesjes, bloempotten en keukenaccessoires. De volgende stap is het uitbreiden van de collectie op korte termijn. Daar wordt op het moment hard aan gewerkt. En dat wordt leuk!!

Aanstaande vrijdag starten we met de verkoop tijdens de wintersfeerdagen bij De Plataan in De Lier.
Kom je kijken?

Flavourites

03 oktober 2014

Goed nieuws! Onze webshop wordt per 1 november 2014 vermeld op de website van Flavourites, het online platform waarop de leukste webshops worden getoond. Wij zijn daar natuurlijk superblij mee en we hopen dat het tot veel verkopen leidt.

We zijn er bijna!

23 september 2014

Nog een kleine vijf weken en we gaan officieel van start. 31 Oktober gaat het gebeuren. We zijn gevraagd om onze spullen tijdens de sfeerdagen van De Plataan in De Lier aan het grote publiek te laten zien. Dat willen wij natuurlijk maar al te graag. En we hopen dat dit grote publiek net zo blij wordt als wij, want dat betekent dat we volop gaan verkopen. En...als we veel verkopen betekent dat natuurlijk ook dat wij verder kunnen met HopeMade, verder kunnen met het creëren van werkgelegenheid, daar waar de mensen het écht nodig hebben.

Op dit moment wordt er heel hard gewerkt, zowel in Nederland als in Albanië, om alles op tijd af te hebben. Ondertussen begint HopeMade steeds meer vorm te krijgen: de verpakkingsmaterialen zijn binnen, de website is bijna af en het belangrijkste van alles... de producten die we gaan verkopen stromen druppelsgewijs binnen. Nog 38 nachtjes slapen...we zijn er bijna!

Webshop op komst!

10 augustus 2014

Hoe kun je je collectie bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen? Juist, door een goede mix te maken tussen online en offline. We willen onze doelgroep zo goed mogelijk bereiken en de aanschaf van HopeMade producten zo toegankelijk mogelijk maken. En daarom gaan wij onze spullen zowel via winkels als via onze webshop verkopen. In november 2014 wordt de webshop in gebruik genomen. Laat je verrassen!

De eerste collectie is definitief

24 juni 2014

Vandaag hebben we de productielijn definitief gemaakt en middels skype met Vera en haar dochter (van Seed of Hope in Albanië, waar de producten gemaakt worden) alles tot in de details besproken. Now we can start! Het komt steeds dichterbij, het wordt steeds echter. Nog een paar maanden en dan gaan we officieel starten met HopeMade.

We zijn begonnen!

05 mei 2014

Achter de schermen zijn we al een tijdje volop bezig om van HopeMade iets heel moois te maken. Maar nu het moment dat de collectie klaar is steeds dichterbij komt, willen we jullie graag alvast laten zien wat we doen. En daarom zijn we vanaf nu actief op Twitter en Facebook. Volg je ons ook al?

One week, thousand smiles!

28 februari 2014

In januari 2014 beleefden wij (Mascha & Ilse) een ontzettend indrukwekkende reis naar Albanië.