Kim Grootscholten

Home > Kim Grootscholten

Dit ben ik!

Mevrouw Grootscholten, zo noemen mijn leerlingen me. Soms zijn ze druk bezig en dan roepen ze per ongeluk: mama. En een rode kop volgt dan, want ik geef les aan pubers. Of puppy’s, zoals mijn dochter Tara ze noemt. Ik ben een aardrijkskunde juf, maar tegenwoordig wordt dat vak op het voortgezet onderwijs vaak gecombineerd met andere vakken. Ik geef dus ook mens & maatschappij en society, daar zitten ook de vakken geschiedenis en godsdienst in. Ik vind het heel belangrijk om mijn leerlingen veel over de volgende drie onderwerpen te leren: arm & rijk, discriminatie en milieu. Natuurlijk vind ik het ook belangrijk om ze sociale vaardigheden en normen en waarden bij te leren.

Mijn man Dennis heeft een radijskwekerij in Naaldwijk en we wonen ook naast het bedrijf. Wij hebben drie kinderen: Tara, Ben en Kate. Allebei houden we van wielrennen, maar door de leeftijd van onze kinderen fietsen we meestal om de beurt.


Dit doe ik voor HopeMade

Aanpakken wat er aangepakt moet worden. Als er vergaderd wordt, zorg ik bijvoorbeeld voor de notulen. Daarnaast heb ik me samen met Susanne gestort op het maken van het ondernemersplan. Ook spring ik bij op markten, en probeer mee te denken over nieuwe producten. Op dit moment ben ik - via mijn werk in het onderwijs - lesmateriaal aan het ontwikkelen over Albanië, zodat onze studenten meer te weten komen over hun leeftijdsgenoten bij Seed of Hope.

Daarom kies ik voor HopeMade!

Redenen voor mij de stichting HopeMade te helpen zijn dan ook: verder kijken dan je eigen wereldje, want de verschillen tussen arm en rijk zijn zo groot. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben om op te starten en aangezien alle mensen gelijk zijn, verdienen ze die hulp. Ik hoop dat we met HopeMade ‘ het verschil’ kunnen maken voor veel mensen.

 


Meer weten over alle teamleden?